Kosteudenhallinta

Kosteudenhallinta

Teollisuuden raaka-aineiden ja välituotteiden kosteuspitoisuudella on keskeinen merkitys optimaalisten prosessiparametrien valinnassa. Lopputuotteen kuiva-ainepitoisuus vastaavasti vaikuttaa pakkaamisen onnistumiseen ja tuotteen säilyvyyteen. Lähes kaikilla teollisuudenaloilla kuiva-ainepitoisuus tai vesipitoisuus mainitaan tuotteiden spesifikaatioissa. Oikeanlainen kosteudenhallinta mahdollistaa merkittäviä säästöjä käytetyn energian ja prosessointiajan optimoimisen kautta.

Edellä mainituista syistä johtuen on erittäin tärkeää pystyä luotettavasti mittaamaan kosteutta kaikissa tuotannon vaiheissa. Hosmed Oy:n valikoimassa löytyvät ratkaisut sekä laboratoriossa tapahtuviin, että in-line, on-line ja at-line kosteusmäärityksiin.

 

Antaris MX

Antaris_MX_NIR

Thermo on-line Antaris MX NIR analysaattorin kuituoptinen mittapää voidaan viedä suoraan reaktoriin, siiloon tai kuivuriin. Tulokset syötetään automaattisesti halutussa muodossa prosessinohjausjärjestelmään. Haastavissa tiloissa voidaan käyttää EX tai IP luokiteltua analysaattoria. Tarttuville näytteille on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja mittapään automaattiseen puhdistamiseen.

Lue miten in-line FT-NIR -tekniikkaa voidaan hyödyntää maitojauheen kuivausprosessissa. Pääset Kemia-lehden (6/2018) artikkeliin tästä linkistä.

 

Antaris II

Antaris_II_White_Back

At-line, pilot ja laboratorioympäristöön tarkoitetussa Antaris II NIR laitteessa on täsmälleen sama optiikka kuin MX sarjassa. Tästä syystä menetelmien siirto laboratoriosta pilot mittakaavaan ja aina tuotantoon saakka on mahdollisimman yksinkertaista. Antaris II voidaan asentaa liikuteltavalle alustalle, mikä mahdollistaa erilaiset at-line mittaukset useassa eri pisteessä. Kosteusmääritysten lisäksi Antaris NIR laitteilla voidaan mitata myös muita kiinnostavia parametreja vaikka yhtä aikaa samasta näytteestä.

 

Smart

Smart-6-koko

Mikroaaltoihin perustuva kuiva-aineanalysaattori CEM Smart kuivaa näytteen nopeasti sisältäpäin. Haastavatkaan näytteet eivät pala tai muodosta kalvoa kuten monilla muilla laboratorioissa käytetyillä kuivureilla.  Esimerkkinä kaoliinin analyysi onnistuu Smart laitteilla helposti. Tulos saadaan nopeasti ja se on erittäin tarkka. Smart sopii yhtälailla laboratorion työkaluksi kuin at-line mittauksiin tuotantolinjalla. Tyypillisesti paperiteollisuuden pastat voidaan mitata alle neljässä minuutissa, latekseista saadaan luotettava tulos alle kahden minuutin analyysiajalla. Useat haastavat elintarvikenäytteet analysoidaan rutiininomaisesti vain kolmessa minuutissa.

 

picoSpin

 

 

 

 

 

 

1H FT-NMR on kvantitatiivinen mittausmenetelmä. Thermo picoSpin laitteilla nesteiden analysointi on suoraviivaista, muista NMR laitteista poiketen näytteen esikäsittelyksi riittää pelkkä suodatus. Pienen kokonsa vuoksi picoSpin laitteet ovat helposti siirrettäviä. PS tuotteissa on patentoitu kvartsinen mittapää, johon näyte voidaan syöttää käsin ruiskulla tai pumpun kautta suoraan reaktorista tai säilytysastiasta.

 

Kysy tuotteista lisää Hosmedin asiantuntijalta.
Tiedustele samalla mahdollisuutta tehdä koemittauksia juuri sinun näytteilläsi.

Hosmed Oy ladattava yleisesite

Yhteystiedot