Tekstuuri

Teoria

Rakenne- tai tekstuurianalyysi on ruoka-aineiden, kosmetiikan, lääkkeiden tai liimojen fysikaalisten ominaisuuksien mittaamista. Seoksen rakenne vaikuttaa jollain tavalla lähes kaikkien tuotteiden prosessointiin ja niiden käyttäytymiseen säilytyksen aikana. Kuluttajatuotteiden tekstuuri vaikuttaa merkittävästi siihen haluaako asiakas ostaa uudestaan samaa tuotetta. Ruoka-aineista arvioidaan maun lisäksi lähes aina myös suutuntuma. Kosmetiikkatuotteilta halutaan houkuttelevaa ulkonäköä ja tietynlaista käyttäytymistä iholla tai hiuksissa. On erittäin tärkeää että teollisten tuotteiden virtauskäyttäytyminen, elastisuus tai tarttuvuus pysyvät aina samanlaisina, vaikka prosessiolosuhteet muuttuisivatkin. Tekstuurianalyysi mahdollistaa useiden edellä mainittujen parametrien tarkan ja toistettavan käyttäjästä riippumattoman mittaamisen. Lukuisten käyttömahdollisuuksien vuoksi tekstuurianalyysistä on tullut useiden toimialojen tärkeä työkalu.

Tekstuurianalysaattori

TAXTplus

Stable Micro Systems TA.XTplus tekstuurianalysaattori

Stable Micro Systems tekstuurianalysaattoreihin on saatavilla kattava valikoima erilaisia mittapäitä. TA.XT laitteiden voimakennot ovat helposti käyttäjän vaihdettavissa. Saatavilla on erilaisia vaihtoehtoja lämpötilan säätämiseen mittausten aikana. Samalla laitteella voidaan analysoida useita erityyppisiä näytteitä luotettavasti. Valikoimassa on tutkimustason TA.XTplus ja rutiinikäyttöön soveltuva TA.XTExpress.

Exponent ohjelmisto

Molemmissa laitteissa on erittäin monipuolinen mutta havainnollinen ohjelmisto, joka neuvoo käyttäjiä suoritamaan mittaukset aina samalla tavalla. Exponent ohjelmassa on  laaja valikoima valmiita mittausmenetelmiä, jotka on helppo ottaa käyttöön suoraan kirjastosta napin painalluksella.

SMS-softa

Pyydä esite SMS tekstuuri tai VolScan tilavuusanalysaattoreista tämän linkin kautta.

Kysy lisätietoja: Timo Saarela, puh 020 7890 331

Linkki valmistajan sivuille.