Proteiinipitoisuuden määrittäminen on mahdollista nopeasti ja tarkasti elintarvikenäytteistä käytettäessä CEM Corporationin valmistamaa automaattista Sprint analysaattoria.
- Laitteisto mittaa suoraan proteiinin määrän (ei laskentaa typen pitoisuusmäärityksen kautta) korvaten Kjehldahl-tekniikan
- Tekniikka perustuu vaarattoman vesiliukoisen iTAG värireagenssin käyttöön, mikä kiinnittyy proteiiniin mahdollistaen pitoisuusmäärityksen fotometrisesti. Rikkihapon käytölle ei ole tarvetta Sprint -laitteistolla
- Tekniikalla on kansainväliset AOAC ja AACC hyväksynnät
- Näyte punnitaan kuppiin Sprintiin yhdistettävällä vaa´alla ja asetetaan laitteen sisälle. Reagenssien annostelu ja mittaus ovat täysin automaattisia
- Laajennettavissa orgaaniseen uutton
- Mittausaika on alle kaksi minuuttia