Haake Viscotester iQ viskosimetri

Viskositeetin ja reologisten ominaisuuksien mittaus suunniteltu kokonaan uudestaan.

VT-iQ-vaihtoehdot
VT iQ mallit

Uudella Haake Visotester iQ:lla on mahdollisuus mitata viskositeettia ja reologisia parametreja keskeissylinteri, Cone-Plate ja Plate-Plate geometrioilla. VT iQ viskosimetri käyttää lämpötilan säätämiseen nopeaa ja tarkkaa Peltier tekniikkaa tai perinteistä nestekiertoa. Tarvittaessa näyte voidaan mitata suoraan alkuperäisessä astiasta käyttäen Vane mittapäätä tai upotettavaa, pohjasta avointa keskeissylinteriä. Kosmetiikan ja elintarvikkeiden kuluttajapakkauksille sopii säädettävä yleismallinen pidin, joka kiinnitetään laitteen runkoon. Suuria astioita käytettäessä iQ voidaan kiinnittää järeään pitimeen, jossa on pikakiinnitys aina 19 cm astiakokoon saakka.

Geometrian pikakiinnitys
Geometrian pikakiinnitys

Mittapäiden kiinnitykseen on kehitetty täysin uusi yhden käden pikalukitus.  VT iQ tunnistaa automaattisesti kytketyn mittageometrian ja lämpötilansäätöyksikön. Mittaukset onnistuvat joka kerta!

 VT iQ päävalikko
VT iQ päävalikko

Laitetta ohjataan omalta selkeältä kosketusnäytöltä joko asettamalla käsin kaikki mittausparametrit tai valitsemalla haluttu mittausmenetelmä. Tarvittaessa VT iQ:n valikko voidaan muuttaa suomenkieliseksi. Jokaiseen menetelmään voidaan liittää useita QC kriteerejä, jolloin laite näyttää selkeän QC = OK tai QC hylätty ilmoituksen suoraan omalla näytöllä mittauksen päätyttyä. Optiona on myös laitteen käyttäminen RheoWin ohjelman kautta tietokoneella.

Mittaustulosten esittäminen kuvaajana ja numeroarvoina

Mittauksen edistymistä voidaan seurata laitteen omalta näytöltä graafisessa tai taulukkomuodossa. Numeerisen tarkastelun välilehdellä voidaan seurata kahden keskeisen parametrin kehittymistä värikoodatun liukupalkin perusteella. Tämä ominaisuus on erittäin kätevä kun mitataan ennestään tuntemattomia näytteitä tai kehitetään omia menetelmiä myöhempää käyttöä varten.

 

Oskilloivat mittaukset

VT-iQ-oskillaatio

Perinteisillä laboratoriolaitteilla saadaan tietoa näytteen viskositeetista rotaatiomittauksilla. Hyvin usein tämä tieto ei kuitenkaan riitä selittämään tuotteen kaikkia ominaisuuksia, koska valtaosalla seoksista on myös elastisia ominaisuuksia. Elastisuuden määritys on täytynyt tähän päivään saakka tehdä oskilloivilla mittauksilla tutkimustason reometrilla. Viscotester iQ tuo oskilloivat mittaukset tuotannonohjaukseen ja laadunvalvonnan laboratorioon, saat kokonaiskuvan näytteestäsi helposti ja nopeasti. Perinteisen viskositeetin lisäksi saat samalla laitteella ja halutessasi samasta näytteestä tietoa esimerkiksi rakenteen stabiilisuudesta ja tuotteen käyttäytymisestä sen lopullisessa käyttötarkoituksessa.

 

Kysy lisätietoja ja pyydä laitteen tarkempaa esittelyä: linkki.

Haake Viscotester VT iQ esite.

6 painavaa syytä valita VT iQ.

Linkki Haake tuotteiden pääsivulle.

Yhteydenotto- ja tarjouspyyntölomake