FT-NIR

Monipuoliset FT-NIR-laitteet Hosmedilta

Antaris II on laboratorioon ja at-line -analyyseihin soveltuva FT-NIR -analysaattori, jonka monipuolinen detektorivalikoima tekee menetelmäkehityksen helpoksi. Läpinäkyviä liuoksia voidaan mitata kyvetissä tai vialissa lämpötilakontrolloidussa transmissioyksikössä. Kiinteitä näytteitä, sameita liuoksia ja pastoja varten Antaris II analysaattoriin on saatavilla SabIR kuituoptinen probe tai integroiva pallo -detektori. Laitteeseen on mahdollisuus kytkeä automaattisia näytteensyöttäjiä. Antaris II FT-NIR antaa tarkkoja ja toistettavia tuloksia kaikista näytetyypeistä.

Antaris FT-NIR

 

Nicolet iS5N on kompaktikokoinen FT-NIR -analysaattori transmissiomittauksiin. Korkean suorituskyvyn laitteella on lukuisia sovelluksia teollisuuden laadunvarmistuksessa ja tutkimuskäytössä. Kolmansien osapuolien lisävarusteiden avulla on laite mahdollista päivittää myös probemittauksiin sopivaksi.

 

Antaris MX on jatkuvatoiminen FT-NIR -analysaattori, joka auttaa optimoimaan prosessia juuri siellä kaikkein kriittisimmässä kohdassa. Nopeiden mittausten johdosta tuotannon tapahtumia voidaan seurata reaaliajassa ja tuotanto pystytään pitämään ennalta asetettujen rajojen sisällä. Jatkuvan kontrollin ansiosta tuotantoerät pysyvät tasalaatuisina ja koko prosessi saadaan energiatehokkaammaksi.

FT-NIR -mittaukset toteutetaan kuituoptisten probejen avulla joko in-line tai on-line mittauksina.  Laitteistoon on mahdollisuus valita kaksi tai neljä mittauskanavaa, jotka tuottavat samanaikaista dataa kustakin mittauspisteestä. Tulokset voidaan välittää prosessinohjausjärjestelmään digitaalisena OPC protokollan mukaisesti tai 4 – 20 mA virtaviestinä.

 

Antaris_MX_NIR

Kosteuden määritys on yksi tyypillisimpiä FT-NIR -applikaatioita ja kyseistä tekniikkaa hyödynnetään mm. maitojauheen kosteuspitoisuuden mittauksessa suoraan prosessista. Tutustu kuivausprosessin optimointiin lukemalla Kemia-lehdessä julkaistu artikkeli (6/2018).

 

Antaris IGS on teollisuuskäyttöön soveltuva korkean erotuskyvyn FT-IR laitteisto, jolla on lukuisia sovelluskohteita kaasujen analytiikassa.

IGS

 

Kysy lisää laitteista ja erilaisista sovelluksista!

Yhteydenotto- ja tarjouspyyntölomake