0%
Tilaa tästä

Morfologia

Partikkelikoon ja -jakauman lisäksi partikkelien muodolla saattaa olla merkittävä vaikutus materiaalin toimivuuteen ja prosessien ohjattavuuteen. Malvern valmistaa tuotteita, jotka perustuvat mikroskooppiteknologiaan ja edistykselliseen kuva-analyysiin. Näiden avulla partikkeleista saadaan analysoitua muoto ja lukumäärä niin jauhemaisista kuin nestemäisistä näytteistä.

Asiantuntijamme on valmiina auttamaan

Kerromme mielellämme lisää ja autamme valitsemaan tarpeeseen parhaiten sopivat tuotteet.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Morfologian hyödyt

Morfologia-analyysissä käytetään automaattista kuvantamista, jonka avulla saadaan erittäin yksityiskohtaista tietoa tutkittavan materiaalin partikkeleista.

Yhdistämällä partikkelikokomittausten (esim. pituus) tulokset partikkelien muotanalyysiin (esim. kuperuus, ympärysmitta) morfoligisessa analyysissa saadaan täydellinen kuva materiaalista.

Analyysissä saadaan yksityiskohtaiset 2D-kuvat kustakin näytteen partikkelista.  Kuva-analyysi partikkeleista yhdessä koko- ja muotoanalyysin kanssa on erittäin tehokas työkalu esimerkiksi agglomeraattien tai ei-toivottujen partikkelien tunnistamisessa.

Automaattinen kuva-analyysi mittaa tuhansia partikkeleita ja on siten erittäin nopea menetelmä.  Tavallisessa mikroskooppianalyysissä saadaan mitattua vain murto-osa automaattiseen kuvantamiseen verrattuna ja siten sen avulla ei saada tilastollisesti luotettavaa tulosta – kuten automaattisessa kuvantamismentelmässä saadaan!

Kuvat otetaan täysin automaattisesti ja sen jälkeen tapahtuva analysointi ja partikkelien muotojen ja koon luokittelu on myös täysin automaattinen. Tämän vuoksi analyysi on nopea eikä vaadi paljoa operaattorin aikaa.